Setkání Jízdy veteránů

V sobotu dne 31.8. proběhlo naše v pořadí již čtvrté Setkání Jízdy veteránů.
Jak jistě všichni již ví, Setkání pořádáme pro přivítání veteránské sezóny do její poslední části a tedy i jako naši druhou akci v daném roce.
I letos jsme se drželi zavedeného konceptu, nicméně s tím rozdílem, že jsme během dopoledne byli organizovanou součástí obrovského 149. Ferdinand Porsche Festivalu u Hotelu Královka v Janově nad Nisou.

Naši kolegové z Porsche Classic Clubu ČR letos v rámci festivalu usilovali o český rekord v počtu vozů Porsche na jednom místě. Ten minulý, tedy celkem 141 vozů, se letos pořadatelům skutečně podařilo překonat. A nebylo to o málo. Vozidel Porsche se ke Královce sjelo přes 350.
K tomuto velkému „mumraji“ jsme se přidali my, s našimi bezmála 40 vozidly a dotvořili jsme tak krásnou kulisu pro téměř 1400 návštěvníků, kteří se během toho dne na Hrabětických loukách vyskytovalo.

Pro naše účastníky jsme si připravili velkolepý slavnostní start od Hotelu Královka, kde jsme za výborného moderování Petra Kumpfe a Adély Gondíkové vyrazili na 30km trasu přes Jablonec nad Nisou k OC Nisa Liberec.

U OC Nisa Liberec, které je naším dlouholetým partnerem, jsme přes hodinu a půl vystavovali naše vozidla a chytali další slunečné paprsky. Celou jízdu jsme kolem 15.hodiny zakončili opět na Centrálním parkovišti pod sjezdovkami Ski areálu Ještěd, kde na naše účastníky čekalo domluvené občerstvení. Po závěrečném zhodnocení a nádherném pohledu na Liberec a vrcholky Jizerských hor, kde jsme tento slunečný den strávili, jsme se rozjeli do svých domovů a domluvili se na dalších akcích pro příští rok.

O naší akci tradičně napsal Liberecký deník, článek a fotografie si můžete prohlédnout zde:
https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/historicka-auta-liberecko-nadsenci-jested-sezona-spanila-jizda-veteran.html

Naší fotogalerii z akce si můžete prohlédnout zde (či v sekci Fotogalerie):
https://eu.zonerama.com/Jizdaveteranu/Album/11966779

Ještě jednou všem srdečně děkujeme, že naše akce a spolek podporujete. Těšíme se na příště!

PS: už nyní si můžete zapsat do diářů datum 24. května 2025, kdy se uskuteční Jízda veteránů pod Ještědem 2025 a máte se na co těšit! Brzy již začneme odhalovat podobu této akce. Bude to stát za to.